Gå videre til innholdet

Sølvsmykker: Vanlige spørsmål og svar

Smykker: Vanlige spørsmål og svar

Når det kommer til å velge sølvsmykker, er det naturlig å ha mange spørsmål. Her svarer vi på de mest stilte spørsmålene om sølv, slik at du kan ta informerte beslutninger når du handler smykker. Denne guiden er designet for å være enkel å lese og gir deg alt du trenger å vite om sølv.

Hva er forskjellen på sølv og sterlingsølv?

Sterlingsølv er en legering som består av 92,5% rent sølv og 7,5% andre metaller, vanligvis kobber. Denne blandingen gjør sølvet mer holdbart og egnet for smykker, men betyr også at det ikke er 100% rent sølv. Rent sølv er veldig mykt og vil ofte bli blandet med kobber for å gjøre det mer praktisk for smykker og andre bruksområder.

Er 925 gull eller sølv?

925 refererer til en legering som består av 92,5% sølv. Smykker som er stemplet med 925 er laget av sterlingsølv, ikke gull. Dette er en av de mest vanlige standardene for sølv brukt i smykker.

Hvordan finne ut om det er ekte sølv?

For å sjekke om et smykke er laget av ekte sølv, kan du se etter et stempel med tre sifre som 800, 830, 925, 935, 950, eller 999. Disse tallene indikerer sølvets renhet, hvor 925 betyr sterlingsølv.

Skal jeg bruke sølv eller gull?

Valget mellom sølv og gull avhenger av din hudtone. Generelt sett anbefales det å bruke gull hvis du har en varm hudtone, og sølv hvis du har en kald hudtone. Men det viktigste er å velge det du føler deg mest komfortabel med og som du synes ser best ut. 

Hva er forskjellen på 830 og 925 sølv?

830-sølv betyr at legeringen består av 830 tusendeler sølv og 170 tusendeler kobber. Dette er en vanlig standard i Norge. 925-sølv, også kjent som sterlingsølv, inneholder 925 tusendeler sølv og 75 tusendeler kobber. Forskjellen ligger i sølvinnholdet, hvor 925-sølv er mer rent enn 830-sølv.

Hvor mye er 925 sølv verdt?

Verdien av 925-sølv kan variere basert på markedet, men det refererer til sterlingsølv som inneholder 92,5% rent sølv. Verdien avhenger av vekten på smykket og dagens sølvpriser. Les mer om dette i Sølvpriser skyter i været.

Hvorfor blir sølv svart?

Sølv reagerer med hydrogensulfid og oksygen som finnes i luften, på huden, i tekstiler, parfymer og noen hudkremer. Denne reaksjonen fører til at sølv blir svart over tid, en prosess kjent som oksidering eller anløpning. Her kan du lære hvordan du tar vare på smykkene dine.

Kan man dusje med sterlingsølv?

Det anbefales å ta av seg smykker i sterlingsølv før du dusjer eller trener. Kontakt med vann, parfymer, kremer og andre kjemikalier kan føre til at sølvet oksiderer raskere og blir mørkere.

Hva er nummeret på ekte sølv?

Når du ser etter ekte sølvsmykker, bør du se etter stempler med tallene 925 eller 830. Dette er de mest vanlige renhetsgradene for sølv brukt i smykker. Smykker stemplet med disse tallene indikerer at de er laget av ekte sølv.

Utforsk Våre Produkter

Hos Loulouis tilbyr vi et bredt utvalg av smykker, inkludert halskjeder, armbånd, ringer, og mer. Våre produkter er laget av høykvalitets 925 sterlingsølv, designet for både hverdagsbruk og spesielle anledninger. Besøk vår hjemmeside for å oppdage hele vårt utvalg og finne ditt neste favorittsmykke.

forrige post
neste post

Takk for at du abonnerer! (Husk å sjekke søppelpost om du ikke finner mailen)

Din e-post har blitt registrert!

Velg varianter

Flere hender former en "ring". Alle hendene har på seg flere forskjellige ringer fra Loulouis. Flere av hendene har på seg Melodie ringen med lavendel farget sten. En hånd bærer også stjernestøv armbåndet i fargen gull.
Forbedre din stil med vår gratis, 5 minutters stilguide! Bli med 1000+ stilbevisste og få smykketips, eksklusive rabatter, og innsikt i de nyeste trendene.
Endre alternativ
Kolleksjon Drop notifikasjon

Velg varianter

this is just a warning
Logg inn
Handlekurv
0 varer